Депутатите няма да си намаляват заплатите

0
Снимка: БГНЕС

Депутатските заплати няма да бъдат намалявани. Това стана ясно във вторник, след като временната комисия по изработване на правилник на парламента гласува „въздържал се“ на предложението за намаляване на парите. То бе направено от „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и предвиждаше намаление от близо 2/3. В него бе разписано, че народните представители ще получават по 1576 лв. вместо сегашните 4728 лв.

По време на дискусията председателят на парламента Ива Митева заяви, че подобно решение ще рефлектира върху заплатите на почти всички в държавната администрация, защото те са свързани. Според Митева трябва да се намери друг механизъм и тогава да се мисли за намаление.

Манолова предлага тройно намаление на депутатските заплати

Крум Зарков от БСП пък призова заплатите на депутатите да бъдат „замразени“. В момента те се преизчисляват на всеки три месеца. И тази практика обаче бе запазена.

Приета бе промяната, според която депутатите вече няма да получават до 25% допълнително възнаграждение. Народните представители ще получават пари за сътрудници, но вече по банков път, а не както досега – в брой.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили