Кои са министрите на ИТН?

0

От партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ официално обявиха имената на хората, които предлагат за министри. За вътрешен министър е номиниран Петър Илиев, който упорито бе спряган за премиер. В крайна сметка номинацията отиде при Пламен Николов. В предишния състав на кабинет Илиев бе предлаган за министър на правосъдието. Ето пълния списък с имена:

МВР – Петър Илиев. Илиев е адвокат, преподавател в СУ. През последните няколко дни се появиха слухове, че кандидатурата му за премиер в била оттеглена заради съмнения за плагиатство на научен труд.

Министър на здравеопазването – Силви Кирилов. Той е депутат от ИТН в последните два парламента. По времето на НДСВ бе директор на няколко големи болници.

Министър на образованието – Велислава Петрова. Петрова е вирусолог и имунолог от университета в Кеймбридж. В миналия кабинет на ИТН бе предложена за министър на здравеопазването.

Министър на спорта – Радостин Василев. Василев е юрист, специалист по спортно право. В миналия парламент бе председател на комисията по правни въпроси.

Министър на транспорта – Гроздан Караджов. Бивш депутат от Реформаторския блок и някогашен главен секретар на министерството на транспорта.

Министър на енергетиката – Александър Николов. В момента е заместник на служебния министър Андрей Живков.

Министър на финансите – Пламен Данаилов. Депутат от ИТН. Завършил е „Счетоводство и контрол“ и „Финанси“. Работил е в частния сектор. Бе народен представител и в миналия парламент.

Министър на отбраната – Теодора Генчовска. Завършила е Военната академия „Г.С. Раковски“ и е работила е в Министерството на отбраната. Ако бъде одобрена, тя ще е първата жена министър на отбраната на България.

Министър на регионалното развитие – Георги Георгиев. Завършил е строително училище. Има консултантска фирма в областта на строителството. Работил е по проекти, финансирани с европейски средства.

Министър на правосъдието – Момчил Иванов. Адвокат, координатор на ИТН за Велико Търново.

Министър на труда – Теодора Пенева. Социален експерт, работила е в БАН, както и в частния сектор.

Министър на икономиката – Десислава Димитрова

Министър на културата – Георги Султанов. Оперен певец, има 23-годишен опит. в сферата на класическата музика и множество записи и участия в концертни програми с оркестрите на БНР и Софийска Филхармония.

Министър на околната среда – Силвия Бакърджиева

Министър на външните работи – Ради Найденов – дипломат от кариерата, бивш служебен министър. В момента е посланик в Швейцария.

Министър на земеделието – Пламен Абровски. Той бе предложен за поста и в първия кабинет на ИТН начело с Николай Василев. Той е юрист, бил е втори секретар в постоянното представителство на България в Брюксел.

Министър на туризма – Ивайло Кожухаров – завършил е „Икономика и организация на туризма“, бил е мениджър на хотелска верига.

Министър без портфейл по ромските въпроси – Антония Валентинова. Тя е лекар, на 27 години, от Перник.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили