Депутатите пак се скараха за зеления сертификат

0
Снимка: БГНЕС

Темата със зеления сертификат отново доведе до напрежение в парламента. ГЕРБ пак предложиха пропускът да стане задължителен за влизане в Народното събрание. Срещу това се обявиха БСП, ИТН и най-големите противници на ковид-мерките от „Възраждане“.

Предложението на ГЕРБ бе направено от бившия директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

„Мисля, че ние също трябва да пазим човешките животи на всички, които ни заобикалят – нашите семейства, приятели, близки, журналисти, администрация, която работи в Народното събрание. По никакъв начин народният представител не трябва да бъде по-различен от останалите в обществото“, заяви той от трибуната.

Депутатите ще ходят на работа без зелен сертификат

В отговор депутатът от БСП Георги Свиленски заяви, че така поставен въпросът прави депутатите съучастници в причините за ниското ниво на имунизация у нас.

„В българския парламент не може да си позволявате да нарушавате Конституцията и да ограничавате нашите права да сме тук и да защитаваме правата на нашите избиратели. В момента посягате и на нашите права“, заяви депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев.

От ИТН пък настояха зеленият сертификат да отпадне, защото убивал бизнеса.

„Говоря от свое име, а не от името на парламентарната група. Един здрав човек, макар и неваксиниран, не е опасен за никого, за разлика от един носител на вируса. Зеленият сертификат трябва да се махне по принцип. Това е моето мнение“, заяви Тошко Йорданов.