Какво се споразумяват в четворната коалиция? Пълният текст на проекта за споразумение

0

Появи се пълният текст на проекта за споразумение за бъдещето правителство, което „Продължаваме промяната“ (ПП), БСП, „Има такъв народ“ (ИТН) и „Демократична България“ (ДБ) трябва да подпишат. То бе разпространено от „Монитор“.
Парафите няма да бъдат поставени днес, но разговорите са на „финалната права“. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков, който отиде на спешна координационна среща с останалите лидери, след като социалистите поискаха промяна в текстовете на законодателната програма.
От споразумението става ясно, че партията на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев ще излъчи и двама вицепремиери. Ще има вице по ефективното управление, а министъра на финансите също ще е заместник премиер. При ПП отиват и министерствата на образованието, здравеопазването, вътрешните работи, отбраната, транспорта и културата. Ще имат и министър на растеж и иновации.
Коалиция „БСП за България“ ще предложи министър на труда и социалната политика. Столетеницата ще има вицепремиер и министър на икономиката и индустрията. В ръцете на БСП ще бъдат и министерствата на земеделието и туризма.
Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ ще предложи министри на енергетиката, външните работи, регионалното развитие и спорта.
За „Демократична България“ договорката е за министерството на правосъдието, околната среда и електронното управление. Като министърът на МОСВ ще бъде и вицепремиер.
Вижте пълния текст на споразумението за бъдещето правителство!

Споразумение за съвместно у… by Ventsislav Genkov