Гешев ще подаде оставка, ако реши, че не е полезен на прокуратурата

0

Главният прокурор Иван Гешев би се оттеглил от поста си, ако прецени, че вече не е полезен за държавното обвинение.

„Ще се оттегля, когато преценя, че не съм полезен на прокуратурата и че във всички тези лъжи, които се изсипват, се окаже, че има нещо вярно“, заяви Гешев.

За оставката му настояват и четирите политически сили, които подкрепят бъдещото правителство, а миналото лято имаше протести със същото искане.

Гешев призна, че е правил били „кадрови грешки“ в грешки в работата, но за пореден път повтори, че щом политици искат оставката на прокурор, значи той работи добре.

По-рано главният прокурор откри конференция на тема специализирано правосъдие. Гешев заяви, че имало политически опити за пробив във върховенството на правото и закона. Той защити специализираната прокуратура, чийто шеф бе преди години.

В отговор правосъдният министър Иван Демерджиев разкритикува държавното обвинение за липсата на присъди за корупция по високите етажи на властта. Той заяви, че за над 10 години специализираните съд и прокуратура не са успели да убедят обществото в нуждата от съществуването си. Демерджиев обясни, че двете институции трябва да се закрият и да се сформират специални отдели към обикновените съдилища и прокуратури.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили