Депутатите положиха клетва, „Възраждане“ не уважи химна на ЕС

0

Новоизбраните в 49-ото Народно събрание депутати положиха предвидената в Конституцията клетва.

В залата присъстват 235 от общо 240 народни представители от шест партии ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, „Възраждане“, БСП, ДПС, и ИТН. Заседанието бе открито от най-възрастния народен представител – Вежди Рашидов от ГЕРБ-СДС.

„Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се!“. Това е клетвата, която със ставане на крака присъстващите в пленарната зала 235 новоизбрани представители положиха по време на тържественото заседание за откриването на 49-ото Народното събрание.

След полагане на клетвата в пленарната зала прозвучаха химните на България и на Европейския съюз. Депутатите от „Възраждане“ не отдадоха почит на химна на Европа и седнаха на местата си.

Тържественото заседание продължава с политическите декларации на представените в парламента политически партии и коалиции. Предстои  депутатите да изберат председател и заместник-председатели на Народното събрание. Процедура в предходния парламент продължи три дни. До момента са ясни две от кандидатурите за председател – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от „Възраждане“.

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук