Първият парламентарен звънец удря днес, вижда ли се светлина в тунела?

0

На Велика сряда ще удари първият парламентарен звънец за депутатите в 49-ото Народно събрание.

Днес народните представители ще се съберат на тържествено заседание, което ще бъде председателствано от най-стария народен представител. Както и в предишния парламент и в този това е Вежди Рашидов.

След като положат клетва депутатите трябва да изберат и председател и заместник-председатели на Народното събрание. Процедура, която в предходния парламент продължи три дни. До момента са известни две кандидатури за председател – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от „Възраждане“.

След формирането на 49-ото Народно събрание президентът трябва да проведе консултации с парламентарните партии преди да връчи първия мандат за съставяне на правителство.

Това, което интересува най-много българите е ще намерят ли сили народните избраници да загърбят тясно партийните интереси и да изведат на предно място в дневния ред интересите на държавата и на хората, които ги изпратиха там. Часове преди старта на новия парламент лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов призова депутатите от партията да подадат ръка на ПП-ДБ и да направят заедно коалиционен кабинет, защото държавата е в тежко положение и може да остане без бюджет.

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук