Десен бек от Бразилия подсилва защитната линия на „Дунав“

0
защитната линия

Бразилецът Едуардо Хаас Гелен – Дуда подсилва защитната линия на „Дунав“, съобщиха от футболния клуб. Днес Едуардо е подписал договор с клуба. Той става деветото ново попълнение това лято след Георги Динков, Борислав Балджийски, Александър Александров, Иван Коконов, Ахмед Ахмедов, Даниел Пехливанов, Филип Димитров и Глаусио Да Силва и петият футболист от страната на кафето, който ще облече светлосинята фланелка.

Едуардо Хаас Гелен – Дуда е десен защитник. Роден е на 19 април 1994 година. Стартира кариерата си в местния “Жувентуде”, като носи още екипите на бразилските “Интернасионал” и “Гремио Анаполис”.

В момента в „Дунав“ играят четирима чужденци – сънародниците на Дуда – Глаусио да Силва, Виктор Сандис, както и сенегалеца Муса Н’Диайе. Очаква се в близко бъдеще към тях да се присъедини и ганаецът Дерик Менса, който беше на проби в русенския клуб. Менса е бил харесан от ръководството, но тъй като визата му е изтекла, си е тръгнал. Очаква се 23-годишният дефанзивен халф да я поднови, за да продължи пробите си в русенския клуб.