Десет години лишаване от свобода за кражбата от „Юробанк“

0
обвинителния акт

Присъда 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим постанови Окръжният съд в Русе за 50-годишния Илиян П., обвинен за кражбата от банковия клон на „Юробанк“ на ул. „Александровска“ през 2016 г.

Тогава, заедно с неустановен до момента съучастник, двамата откраднаха от банковия трезор 150 000 лева, 7000 британски паунда, 12 000 щатски долара. Двамата разбили стената на намиращите се в съседство с клона гаражи, откъдето се промъкнали в трезора. Със специално подготвени приспособления придърпали част от парите, които са се намирали на рафт в помещението.

Съдебното производство протече в 12 заседания, по време на които бяха разпитани десетки свидетели и приети множество експертизи.

Обирът беше извършен на 27 март 2016 г. В резултат на проведените оперативно следствени действия в средата на декември 2017 г. беше задържан Илиян П. Той отказа да назове съучастника си. В края на юли 2018 г. срещу него бе внесен обвинителен акт, а след 12 съдебни заседания съдебният състав постанови 10-годишна присъда.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

Най-добрата агенция за подбор на персонал