Десетки тюлени бедстват в канадски град

0
133
Десетки тюлени бедстват в канадски град

Истинско бедствие сполетя канадския град Родиктън. По улиците на града се разхождат десетки тюлени, а хората са безсилни да им помогнат.

Бозайниците излязоха на сушата след внезапното замръзване на близки водоеми. Експерти твърдят, че бързото замръзване може да е дезориентирало бозайниците и затова те да са се насочили към сушата, вместо към океана, съобщава BBC.

Трафикът в града е блокиран, а тюлени има дори и пред входните врати на жителите, по паркингите, в дворовете на хората, по пътища, булеварди и работни места. Два тюлена вече намериха смъртта си, блъснати от автомобили, а експерти се тревожат, че голяма част от останалите може да умрат от глад.

Десетки тюлени бедстват в канадски град

За съжаление, според канадското законодателство местните хора нямат право да докосват морските бозайници, което сериозно затруднява усилията на желаещите да им помогнат.

Според експерти скоростта, с която заливът е замръзнал е била много голяма и именно това може да е объркало животните, като ги е накарало да се придвижват към сушата, а не към водите на океана.

Градският съвет е поискал помощ от канадското правителство и се надява, че служители от Министерството на рибарството и океаните ще се намесят и ще ги спасят.