Десислава Иванчева иска да стане депутат

0
Снимка: БГНЕС

Бившата кметица на столичния района „Младост“ Десислава Иванчева, която бе осъдена за поискане подкуп, ще се кандидатира за депутат. Тя ще бъде в листите на партия „Общество за Нова България“.

„В последните месеци получавах обаждания, покани и проведох доста разговори с представители на опозиционни партии, обсъждахме съвместно участие в предстоящите парламентарни избори. Прегледах в детайли устави, разговаряхме за идеи и възможни промени. Обсъждахме как обществото да си отвоюва родината от шепата феодали, на които сме се превърнали в крепостни селяни. Тези разговори се оказаха плодотворни. И в екипа на Общество за Нова България срещнах почтени и родолюбиви хора. В лицето на председателя Радослав Стойчев видях млад, амбициозен, ерудиран човек, завършил и работил в чужбина. Завърнал се в родината си, защото вярва, че с обединение на дейни хора може да се работи за една силна в икономически и справедлива в морален аспект България“, написа Иванчева във Фейсбук.

Към момента тя е под домашен арест, а делото за подкуп не е приключило. На първа инстанция Иванчев бе осъдена на 20 години затвор, но апелативният съд намали присъдата й на 8 години. Заедно с нея бе осъдена някогашната й заместничка Биляна Петрова, както и бившият кмет на района Петко Дюлгеров.

Преди две години Иванчева се кандидатира за евродепутат. И макар че не влезе в европарламента тя събра повече гласове от партии като „Атака“ и НФСБ.

Бъди свободен