Цветанов наскоро разбрал, че Борисов има договорка с ДПС

0

Дългогодишният втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов разбрал, че премиерът Бойко Борисов има договорки с ДПС едва в последния си депутатски мандат. Той си тръгна от ГЕРБ и парламента през 2019 г. заради скандала „Апартаментгейт“, след като стана ясно, че си е купил луксозен апартамент в столичния квартал „Изток“. Преди това неизменно бе в ръководството на партията, а в първото правителство на Борисов бе вицепремиер и вътрешен министър.

Въпреки това в интервю за Дойче Веле Цветанов твърди, че едва наскоро разбрал, че Борисов има договорка с ДПС.

„Разбрах през времето ми като депутат, особено в последния мандат. Тази зависимост (от ДПС – б. р.) беше силно изразена. Имало е уговорка между Борисов и ръководството на ДПС, за която никой в партията не знаеше. Аз разбрах за нея година и половина по-късно. При разговорите ми с председателя на ДПС (М. Карадайъ) и при разговорите ми с Порожанов (министър на земеделието в кабинета на ГЕРБ от 2017 до 2019 година). Тогава разбрах, че има списък, за който премиерът Борисов е поел ангажимент да бъде осъществен веднага след изборите през 2017 година“, казва Цветанов.

Макар да е в голяма степен отговорен за изборните успехи и политиките на ГЕРБ през последните 10 години, сега той критикува партията. И твърди, че с новата си партия може да влезе в следващия парламент.

„В момента нямаме хоризонт. Имаме едно безотговорно харчене на пари. В момента в правителството не се готвят за управление. Те искат да оставят на новия кабинет големи дългове и огромен дефицит като наследство“, смята бившият министър.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили