В Русе почетоха паметта на жертвите на комунизма и тоталитаризма

0

С полагане на венци и цветя пред Паметника на жертвите на комунизма на площад „Оборище“ членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ и СДС в Русе почетоха паметта на репресираните от тоталитарния режим.

Заради пандемичната обстановка церемониите бяха кратки, с участието на малко хора.

На днешния 1 февруари се навършват 76-години от откриването на заседанията на Първи и Втори върховен състав на т.нар.“ Народен съд“. „Една тъжна дата за българската история, която не бива да забравяме, за да предадем тази памет на младите хора и на бъдещите поколения“, каза народният представител от ГЕРБ Светлана Ангелова. Председателят на общинската организация Бедрос Пехливанян допълни, че престъпленията на комунизма са променили развитието на страната ни, затова днес най-важно е да ценим мира и демокрацията в свободна България.

„Убийците- комунисти не са между живите. Но бацилът на техните мракобесни идеи все още е сред нас. Мутира. Носителите му съблякоха ватенката на комунизма, облякоха скъп костюм на социализма. Но социализмът в главите им няма нищо общо с истинската социалдемокрация.  Не трябва да забравяме жертвите на комунизма, трябва и да помним заветите им- никога повече комунизъм, никога повече страх, никога повече кръв! Поклон!“, каза областният председател на СДС Станимир Станчев.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили