Деца в риск получиха нова възможност за развитие чрез спорт

0
88
Деца в риск получиха нова възможност

30 деца в риск получиха нова възможност за развитие чрез спорт, съоъбщиха от Тежкоатлетическия спортен клуб „Русе“.

В продължение на няколко месеца децата, на възраст между 10 и 15 години, се обучаваха от спортни специалисти в основните техники за вдигане на тежести. В края на миналата седмица те представиха наученото през изминалите месеци в тренировъчната залата на спортен комплекс „Ялта“.

Безплатните тренировки за деца в риск се провеждаха два пъти седмично в Залата по вдигане на тежести в СК „Ялта“ и в залата на СУ „Йордан Йовков“. През изминалата година, ТСК откри две нови зали за тренировки в русенски училища и така улесни децата да тренират в непосредствена близост до домовете си. Като част от програмата беше предвидено закупуването на Шведска стена за тренировките в СУ „Йордан Йовков“, която ще подпомогне за общата физическа подготовката на учениците, и след приключване на дейностите по проекта.

Проектът на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе започна в края на месец март 2018 г. Той беше реализиран с подкрепа по програмата на Министерството на младежта и спорта „Спорт за деца в риск“ с договор № 36-00-323/29.03.2018 г.

ТСК „Русе“ възродява традициите в тежкоатлетическата дисциплина. Възпитаниците на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови жънат успехи на европейските и международни състезателни подиуми.