Екипът на „Дунав Плаза“ се изкачи „На върха на ножа“

0
343
Екипът на ресторант „Дунав Плаза“

Екипът на ресторант “Дунав плаза” в състав Албена Михова, управител на хотел “Дунав плаза” и Десислава Димитрова от 12 Д клас на ПГТ “Иван П. Павлов” спечели Четвъртото издание на кулинарното състезание за непрофесионалисти “На върха на ножа”.Това реши авторитетното жури, председателствано от шеф Иво Димитров. На второ място се класира екипът на ресторант “Кръстникът”, а на трето отборът на ресторант “Сити хаус”.

Специалната награда на “Клуб на професионалните готвачи – Русе” отиде в отбора на ресторант “Кралска закуска”, а специално приготвения шаран бе обявен от шеф Иво Димитров за емблематично ястие за региона.

Специалната награда на Община Русе бе за механа “Чифлика”, а Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Русе отличи екипа на ресторант “Дон Вито Корлеоне”.

Тази година акцентът в състезанието беше поставен върху регионални ястия и продукти. В надпреварата участваха 6 отбора, като всеки един отбор бе в състав ученик от Професионалната гимназия и управител или собственик на заведение за хранене. Надпреварата можеше да бъде наблюдавана в реално време на видеомонитор. Организатори на проявата са “Клуб на професионалните готвачи – Русе” и ПГТ “Иван П. Павлов” и с подкрепата на Община Русе и Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Русе