Децата от Център „Милосърдие“ с нова придобивка

0

Многофункционална детска площадка в Дневния център за деца и/или младежи с увреждания „Милосърдие“ към Русенската католическа организация „Каритас“ бе открита днес.

Площадката, която е изградена със съдействието на „АС-СТРОЙ“, включва множество съоръжения за игра на открито, достъпни за деца с увреждания. Сред тях са въртележка, пързалка, катерушка, люлки, а също и кът със забавни игри. Тя е част от проекта на „Каритас“ и организацията „Реновабис”, който цели да повиши качеството на предлаганата социална услуга за децата със специални нужди от Община Русе

Залата за кинезитерапия също е обновена и разполага с нови придобивки като бягаща пътека, велоергометър, кростренажор и батут. Новости има и в мултисензорната стая. Ремонтирана е и хидромасажната вана, която има ключово значение за развитието на децата.

В центъра ежедневно се грижат за 34 деца от 2 до 18-годишна възраст, страдащи предимно от аутизъм, но има и такива с детска церебрална парализа, умствена изостаналост и други различни синдроми.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук