Детските градини в Русе готови, 1629 деца се връщат в тях на 1 юни

0
208

Детските градини на територията на Община Русе имат пълна готовност да посрещнат малките си питомци на 1 юни.

Това съобщиха от общинската администрация след среща между зам.-кмета по хуманитарни дейности Енчо Енчев, началника на Регионалното управление по образование Росица Георгиева, началника на отдел „Образование“ към Община Русе Сашо Щерев, старши експерта в РУО Боряна Петкова и директорите на детските градини на територията на Общината.

В предварително попълнените анкетни карти родителите на 1629 деца са посочили, че ще се върнат обратно в детските градини от 1 юни. Задължително ще бъде измерването на температурата на всяко дете, преди да влезе в детската градина, а здравни специалисти ще бъдат на разположение през всички летни дни от годината.  Експерти от Регионалната здравна инспекция и Инспекцията по труда  ще следят за това дали се спазват всички условия за безопасност на работа.

Въпреки декларираната готовност, от Община Русе призовават родителите децата, за които има кой да полага грижи в домашни условия, да си останат вкъщи и да изчакат края на извънредната обстановка. Този апел се отправя, за да може да се избегне вторичната вълна на заразата с коронавирус.