Детското зрение – във фокуса на Родителско кафе

0

Детското зрение ще бъде във фокуса на първото за 2020 г. издание на Родителско кафе, съобщават организаторите от Лечебни заведения „Медика“.

От там допълват, че срещите вече ще се провеждат новия Детски отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе. Първата за годината лекция ще бъде на 29-ти януари /сряда/ от 18:00 часа. Лектор ще бъде детският офталмолог – д-р Наталия Главанова.

По време на сбирката родителите ще разберат защо е важна редовната профилактика на зрението. Проблемите с детското зрение се диагностицират по-трудно, отколкото при възрастните. Преди да проговори детето не може да каже какво вижда, това прави прегледа, чрез зрителна таблица невъзможен. Дори и след като започне да говори, при наличие на рефракционна грешка (късогледство, далекогледство и астигматизъм), то често няма оплаквания. Детето е свикнало да възприема света по своя начин. Понякога проблемите със зрението се установяват едва в първи клас, когато децата сравняват какво виждат помежду си. За съжаление тогава вече може да е късно! Съвременните технологии позволяват първият очен преглед да стане още, когато детето е  на шест месеца.

По време на лекцията д-р Главанова ще даде и насоки на родителите как да опазят зрението на децата добро. Тя ще посочи и  предупредителните симптоми за нарушено зрение за които да наблюдават.

Всички желаещи да научат повече за детското зрение, са добре дошли. Организаторите са подсигурили безплатно кафе и чай. Входът за Родителското кафе е свободен.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили