Димитър Наков: Съобщението, че ще се кандидатирам за кмет на Русе е фалшива новина

0
Димитър Наков

Съобщението, че ще се кандидатирам за кмет на Русе е фалшива новина. Това заяви по повод публикацията „Димитър Наков ще е кандидатът за кмет на ГЕРБ на Русе?“ заместник-кметът по устройство на територията.

„Спекулациите вече станаха толкова големи, че започнаха да ме касаят лично и затова се възползвам да отговоря за да знаете дали е истина и кое е истина. Твърдо искам да заявя, че всичко, което се е казало и изнесло в интернет пространството по темата не отговаря на истината. Съжалявам, че много хора са се подвели по модните в последно време фалшиви новини. Смятам, че всички които са се опитали да направят нещо за моя сметка ще си понесат кръста за това.

Заявявам, че нямам намерение да се кандидатирам по никакъв начин за кмет. Написаното е изключително недостоверно. Нито към партия ГЕРБ, нито към друга партия, нито като независим имам намерение да се кандидатирам за кмет. Искам това да е ясно в пространството, за да спрат всякакви спекулации на тази тема. Умолявам всички медии да запазим възпитания диалог в предстоящата предизборна кампания, за да можем и ние, които в момента работим, да продължим работата по проектите в община Русе спокойно и да спазим линейните графици, които са предвидени. Има още много работа, но така както е започнала кампанията не смятам, че отива към добър край. Апелирам всички да спазват благоприличие и да се придържаме към интелигентния начин на водене на диалог и да спазваме личното пространство на всеки един, защото лично съм засегнат. Дано тази кампания, която предстои да бъде  пример за следващите как трябва да се прави от всяка страна и всички кандидати“.