Директорът на „Местни данъци и такси“ в Тутракан остава в ареста

0
93
Обвиняем за разпространение на наркотици

Директорът на дирекция „Местни данъци и такси“ в община Тутракан Алекси Б., който бе задържан с подкуп от 255 лева на работното си място, остава с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Днес състав на Силистренския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Както ТВН вече съобщи, Алекси Б. беше привлечен като обвиняем за извършено престъпление по член 301, ал. 1 от Наказателния кодекс. Като длъжностно лице той поискал парите от 40-годишния Севгинай А., за да бъде занижена оценката на луксозния му автомобил с цел заплащане на по-малък данък.

Гражданинът, който е предложил и дал подкупа също е обвиняем. С решение на съда му е определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от 5000 лева. В съдебната зала 40-годишният мъж се призна за виновен и изрази съжаление за действията си. Той ще отговаря за престъпление по член 304, ал. 1 от НК.

Задържането на директора от община Тутракан като получател на подкупа и на гражданина, който го е дал, е станало след продължила близо шест месеца сериозна оперативна работа на ОД на МВР под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра.

Определенията на Силистренския окръжен съд, с които са взети мерките за неотклонение на двамата обвиняеми, подлежат на обжалване пред Апелативния съд във Варна.