Директорка на детска градина поиска от родители декларация за ваксина

0
Снимка: Нова телевизия

Директорка на частна детска градина в София е поискала от родителите да попълнят декларация за това, че са ваксинирани срещу коронавирус. Оправданието било съмнения, че при нов локдаун градините ще приемат само деца на ваксинирани, разказаха родители пред Нова телевизия. Декларацията е качена във фейсбук страница на градината преди няколко дни.

„Уважаеми родители, във връзка с това, че в медиите се говори за бъдещ локдаун и че ако той стане факт, то детските градини ще работят, но ще могат да приемат деца само на ваксинирани двама родители, които могат да представят сертификати. Поради тази причина Ви молим да попълните декларацията, приложена към този пост“, пишат от градината.

Декларацията предизвиква бурна реакция. Родители заявяват, че това е дискриминация, а освен това няма и подобна заповед от здравното министерство. Идеята наистина бе лансирана от министър Стойчо Кацаров преди повече от месец, но засега е на етап идея.

Според директорката родителите не са я разбрали и затова се стигнало до напрежение. Тя твърди, че просто е искала информация с оглед бъдещата работа на градината.

„Държавата определя правилата в България – ние ги спазваме. Когато излезе заповедта, тя ще бъде поставена на вратата на детската градина и аз ще спазвам наредбите в страната. Има родители, които веднага реагираха и донесоха декларации, но след вчерашната истерия и публичния линч, ние върнахме декларациите на всички”, уточни тя.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили