ГЕРБ търси сметка от Радев защо е прекратен наемът на редакцията на „Труд“

0
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ намери нов повод за конфликт с президента Румен Радев. От партията на Борисов настояха държавният глава да заеме ясна позиция по казуса с прекратения договор за наем на в. „Труд“. Редакцията на медията се помещава в имот на министерството на културата. Ден по-рано оттам обявиха, че договорът е прекратен, защото вестникът не си е плащал наема.

В декларацията от трибуната на парламента депутатът Тома Бикова заяви, че задълженията вече били погасени.

Според него действията на служебния министър на културата Велислав Минеков са саморазправа с медии, които не подкрепят служебния кабинет.

„Нито един политик в една демократична страна няма право да използва публичния ресурс, с който разполага, за саморазправа, с които и да било медии. Парламентарната група на ГЕРБ настоява Румен Радев да заеме публична позиция по отношение на действията на своя служебен министър и или да се разграничи категорично от тях, или да даде конкретно обяснение за мотивацията им. Ако Румен Радев не реагира адекватно в тази ситуация, ще считаме, че неговият служебен министър е единствено изпълнител на поръчка за унищожаване на всеки журналистически глас, който не е насочен в подкрепа на водената от служебното правителство политика“, заяви Биков.

Ден по-рано в същия тон се изказа и главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили