ИТН се захванаха с гражданството на Кирил Петков

0
Кирил Петков, Снимка: БГНЕС

Партията на Слави Трифонов си намери нов повод за атака срещу служебното правителство. Сега от ИТН настояват да разберат дали икономическият министър Кирил Петков има друго гражданство освен българско. Въпросът бе зададен от трибуната на парламента от депутата Димитър Гърдев. Той се позова на информации в медиите, според които Петков бил и канадски гражданин.

Обвинения от ИТН: Манолова и Иванов искали избори. Финансовият министър извършил престъпление

„Ако се установи, че служебният министър на икономиката и друго гражданство към момента на назначаването му, то това ще е в разрез в Конституцията“, обясни депутатът. На въпроса му трябва да отговори Външно министерство.

Наскоро ИТН атакуваха по сходен начин министъра на финансите Асен Василев. Тошко Йорданов го обвини в кражба на интелектуална собственост.

Три сигнала за плагиатство срещу кандидата за вътрешен министър

Само няколко дни по-късно се разбра, че за предлагания от ИТН за вътрешен министър Петър Илиев има съмнения за същото нарушение. Неговата колежка от Софийския университет доц. Наталия Киселова намекна, че дисертацията й била преписана от Илиев, който сложил копираните пасажи в своя книга. Случаят се проверява от университета.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили