Днес е Международният ден на река Дунав

0
Международния ден на р. Дунав

Днес е Международният ден на река Дунав. Празникът традиционно се отбелязва в градовете по поречието на реката.

Датата 29 юни е избрана, защото на нея през 1994 г. в София е подписана Конвенцията за сътрудничество при опазването и рационалното използване на реката. Отбелязването на деня на най-голямата европейска река е по инициатива на Международната комисия за опазване на Дунав, чества се от 2004 г. Мисията на деня е да привлече вниманието към значението и опазването на реката и притоците й.

По случай празника на великата река в Русе ще бъдат организирани редица прояви. От 10.30  ч. на кея ще започне празникът на Сдружение „Дунавско сияние“ под название „Приказният свят на природата“.

От 20 ч. пак там ще бъде изнесен концерт с участието на  Мажоретен състав „Екстрийм“, Студио за поп и джаз пеене „Икономов“, Танцово студио „Импулс“ при Общинския младежки дом  и Детска вокална група „Слънце“ при Общинския детски център за култура и изкуство.

От 21 ч. ще започне празничният концерт на Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев, а програмата ще завърши с изпълнения на русенската рок група „SODA A’COUSTIC“.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук