Днес е най-учтивия ден в годината, почитаме вълшебната думичка „благодаря“

0
Световния ден на думата

На 11 януари в много страни се отбелязва Световния ден на думата „Благодаря“ (International Thank You Day).

Според психолозите, благодарностите представляват словесни ласкателства, които могат душевно да успокоят и стоплят хората около нас. Думите на благодарност имат магически свойства – с тяхна помощ хората доставят радост един на друг, изразяват тяхното внимание и разменят положителни емоции – нещо, без което живота ни би бил скучен и мрачен.

„БЛАГОДАРЯ“ – една от най-хубавите думи в нашия речник, значеща „дарявам благо, добрина, добро“… Дори само затова 11 януари е добър повод да припомним с малки жестове на внимание близките си. Най-важното е думите на благодарност трябва да се говорят от сърце!

„Благодаря“ е най-простото послание. Това не означава, че на „най-учтивата“ дата в годината трябва да излезете и купите картички с тематичен надпис въпреки, че празникът вероятно е измислен от някой западен търговец на поздравителни картички. Трябва обаче да сме му благодарни, защото добрият тон и маниерите по нашите географски ширини не винаги са на ниво. Така че не забравяйте да награждавате всеки, заслужил вълшебната думичка.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук