Днес и утре: Масирана атака по въздух и вода срещу комарите в Русенско

0
Ескадрила самолети

Повсеместно пръскане срещу комари с наземна и авиационна техника, както на площи по поречието на река Дунав, така и в землища на населени места в община Русе, ще се извърши на 18 и 19 юли.

От 21:00 часа тази вечер ще се извърши наземна имагоцидна обработка (срещу активни възрастни индивиди) с генератори за топъл и студен аерозол. От 6:00 часа сутринта на 19 юли ще се извърши авиационна ларвицидна обработка чрез конвенциално пръскане от въздуха.

Ще бъдат третирани площи на територията на община Русе – около градовете Русе и Мартен, селата Басарабово, Борисово, Николово и Сандрово. Обработки ще бъдат извършени и в общини и населени места в област Русе –  Сливо поле, Борово, Бабово, Батин, Белцов, Беляново, Божичен, Бръшлен, Голямо Враново, Горно Абланово, Джулюница, Долна Студена, Екзарх Йосиф, Караманово, Красен, Кривина, Малко Враново, Мечка, Новград, Пиперково, Пиргово, Ряхово, Тръстеник, Ценово, Долна Студена и Екзарх Йосиф.

Планираното унищожаване на насекомите ще се осъществи със средства, отпуснати с решение на правителството по бюджета на Министерството на земеделието и храните.

В случай на промяна на метеорологичните условия, планираният график може да бъде коригиран, за което населението ще бъде уведомено своевременно от БАБХ.

Ще се използват одобрени биоцидни препарати, които не носят здравен риск за хора и животни.

От Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) призовават пчеларите да вземат мерки за опазване на пчелните семейства в този период.

Бъди свободен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук