До 40°С скачат температурите в Русенско, Общината ще раздава вода в жегите

0

До 40°С се очаква да скочат температурите в Русенско през следващите няколко дни, предупреждават синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

До края на тази и през първата половина от следващата седмица времето ще бъде слънчево и горещо с преобладаващи максимални температури между 34° и 40°. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове в неделя и понеделник, когато на изолирани места, главно в планините и източните райони, е възможно да превали слаб краткотраен дъжд и да прегърми. В неделя вятърът за кратко ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина временно до умерен.

В тази връзка до 27 юли Община Русе отново ще обособи временен пункт пред сградата на Съдебна палата, ул. „Александровска“ №57, от 11:00 ч. до 15:00 ч., където при необходимост на гражданите ще бъде предоставяна безплатна минерална вода.

В обособената шатра служители от отдел „Здравни дейности“ ще измерват кръвното налягане на нуждаещи се граждани за предотвратяване на спешни медицински състояния и ще консултират за превенция на здравословни проблеми при високи температури.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук