Въвеждат временни противоепидемични мерки срещу COVID-19 в област Разград 

0

От днес, 22 юли, в област Разград се въвеждат временни противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19, съобщават от областната управа в лудогорския град. Мерките, които ще останат в сила един месец, предвиждат задължително носене на маски в лечебни заведения, аптеки, дрогерии и оптики, в социални домове и градския транспорт. Задължително е и спазването на спазването на дистанция от 1,5 м на обществени места, където има струпване на хора, включително в търговски обекти и други закрити пространства, като там е задължително да има и дезинфектанти.   

Заповедта  за влизането в сила мерките е на Министерството на здравеопазването, като документът е съгласуван с главния държавен здравен инспектор. Решението е взето след изчисления на база множество данни, касаещи разпространението на болестта в област Разград. 

Заповедта трябва да се съобщи на директора на ОДМВР-Разград, кметовете на общините и областния управител на Разград  за създаване на необходимата организация за контрол по спазване на противоепидемичните мерки. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук