Доналд Тръмп – на „поправителен“ медицински преглед

0
98
Доналд Тръмп – на „поправителен“ медицински преглед

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп не се е съобразил с предписанията на лекарите да спазва диета, за да отслабне с 6 килограма, както и по-често да прави физически упражнения.

Диетата и упражненията били предписани миналата година, по време на задължителния годишен медицински преглед. Поради това стопанинът на Белия дом ще трябва за втори път да се подложи на изследвания.

Тръмп е известен с любовта си към червени меса, хамбургери, пица и сладки безалкохолни напитки. Освен че ядял вредна храна, той не посещавал президентската фитнес зала, където Барак Обама тренирал често.

Дори беше посрещнал на прием в Белия дом шампиони по футбол с пържени картофки и хамбургери от известни вериги и се гордееше, че е подсигурил „страхотна американска храна“.

Единствената физическа активност на 72-годишния Тръмп е голфът. Президентът често напуска работното си място, за да играе голф. Изключение правят последните месеци, когато липсата на бюджет за федералните служби накара Тръмп да стои в Белия дом.