Донор от Русе даде шанс за нов живот на двама души

0
Едва 14 случая на донорство на органи

Двама мъже са с шанс за нов живот, след като близките на 62-годишен русенец, изпаднал в мозъчна смърт в резултат на черепно-мозъчна травма, са дали съгласие за дарят бъбреците му за трансплантация, съобщиха от Александровска болница, където е била извършена интервенцията.

Бъбреците са трансплантирани на двама мъже с хронична бъбречна недостатъчност в Александровска болница, избрани с най-голям процент органна съвместимост с донора от общо 7 поканени за оценка от листата на чакащи.

Единият реципиент е на 57 години от град Сливен и е на хемодиализнодиализно лечение от 2015 година. Другият пациент е на 61 години от град Пловдив и е на диализно лечение от 2022 година.

След интервенцията, трансплантираните се възстановяват в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на болницата. Състоянието им е стабилно, и двамата са с много добри жизнени показатели и диуреза.

Екипът на УМБАЛ „Александровска“ изказва искрени съболезнования на близките на починалия мъж и адмирира тяхното хуманно решение да дарят органите му за спасяването на други човешки животи в най-трудния за тях момент!

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук