Европейска седмица на имунизацията 2023 г

0

23 април 2023 г. – 29 април 2023 г

Стартира  Европейската имунизационна седмица, която тази година ще се проведе от 23 до 29 април и ще премине под мотото: „Всяка доза има значение“.

Европейски регион на СЗО отбелязва Европейската седмица на имунизацията (EIW), за да повиши осведомеността за значението на имунизацията за предотвратяване на заболявания и защита на живота. Тазгодишната кампания ще работи за подобряване на усвояването на ваксините в контекста на глобалния спад в нивата на ваксиниране поради пандемията от COVID-19.

Материалите и ключовите послания на EIW ще се съсредоточат върху повторното ангажиране на широката общественост относно важността на навременната рутинна ваксинация и ще продължат да подчертават необходимостта от ваксинация срещу COVID-19, особено сред уязвимите групи.

„Всяка държава прилага определена имунизационна политика, но стремежът на всички страни е по безопасен и икономически ефективен начин да предпазят населението си от болести, погубили живота на стотици хора в миналото.“ пишат от Министерството на Здравеопазването.

 

 

Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук