Допълнителни часове за безплатно измерване на вътреочното налягане

0
153
допълнителни часове

Във връзка с големия интерес към безплатните прегледи за измерване на вътреочното налягане се обявяват допълнителни часове, от които гражданите могат да се възползват, съобщиха от Университетска болница „Канев“.

Прегледите ще бъдат на 21 март, четвъртък, от 11:00 до 13:30ч., в отделение Очни болести на 12-я етаж на Хирургичен блок на лечебното заведение. Отново е необходимо желаещите да бъдат прегледани да се запишат предварително на телефон 082/887 467.

От УМБАЛ „Канев“ уточняват, че от безплатните прегледи в първия ден са се възползвали 26 души от Русе и региона. При 6 от тях са открити завишени стойности на вътреочното налягане и са записани за последващо проследяване и изследвания в отделението.

По повод Световната седмица за борба с глаукомата 10-16 март лекари от отделение Очни болести проведоха дискусия с граждани и студенти от специалност „Акушерка“ на РУ „Ангел Кънчев“ на тема „Глаукомата – тихият крадец на зрение“. На дискусията се обсъдиха признаците, симптомите, диагностиката, лечението и значимостта на редовната профилактика.

26 души от Русе и региона се възползваха днес от безплатните прегледи в отделение