Дуалното обучение влиза в университетите

0

В рамките на следващите месеци се планира създаването на бакалавърски и магистърски програми за дуално обучение на студенти в България. Този ход е част от Плана за възстановяване и устойчивост на страната и цели да развие студентските практики чрез въвеждане на такива програми във висшите училища.

Министърът на образованието и науката, проф. Галин Цоков, обяви това по време на бизнес закуска,през вчерашния ден, посветена на 120 години от установяването на дипломатически отношения между България и САЩ. Той призова бизнес сектора да се включи активно в създаването на учебните програми и стандарти за обучение на студентите, които ще преминават под дуалната система.

МОН насочва реформи, които засилват връзката между образованието и практиката, включително и промени в учебното съдържание и структура. Проф. Цоков подчерта важността на тези реформи и обясни, че те ще подобрят качеството на училищното образование в страната.

Друга важна инициатива е изграждането на STEM кабинети в училищата. Над 2240 училища вече подали концепции за създаването на такива центрове. След 2026 г., тези STEM центрове ще станат място за пряка връзка между образованието и практиката, като учениците ще имат възможност да осъществяват практически дейности в рамките на проектно базираното обучение.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили
Посъди дърво-остави следа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук