„Дунав 8806“ пада драматично след две продължения в „Монтана“

0

Първата част протече, като малко преди края момичетата на Георги Божков успяха да вземат преднина от 5 точки. В началото на втората те успяха даже да направят разликата двуцифрена, но след серия грешки в подкошието позволиха на съперничките си да стопят аванса им до само 2 точки.

След почивката домакините от „Монтана“ се вдигнаха на щурм, но играта продължи да се води точка за точка. В средата на частта съдийската тройка Мирослав Томов, Младен Марков и Орлин Николов реши да направи домакински реверанс и само за малко повече от минута 3 пъти отсъдиха лично нарушение на Кристина Сантяго и я пратиха на пейката. Макар и без нея русенки продължиха да поддържат равновесието, на за зла беда, точно тогава „засече“ Аманда Джонсън, която в този мач бе лидерът на отбора. Направи няколко пропуска в стрелбата, от което домакините не пропуснаха да се възползват. Все пак, секунди преди края Виолина Кочева изравни от наказателен удар и вкара мача в продължение.

След размяна на кошове в добавеното време се стигна до 78-76 в полза на Монтана 25 секунди преди края. Тогава Виолина Кочева бе фаулирана и изравни резултата, а Радмила Нешева отвърна с два наказателни удара за 80-78 при оставащи 17 секунди. В ответната атака на гостите Аманда Джонсън вкара кош и прати мача във второ продължение. След 86-86 при 51 секунди до края Цветомила Петрова вкара два наказателни удара, последвани от грешна стрелба на Джонсън. Тогава Радмила Нешева вкара кош и оформи крайния резултат.

Милена Томова записа дабъл дабъл от 23 точки и 14 борби за победителките, Радостина Славова се включи със 17 точки и 16 борби, а по 13 вкараха Камелия Михалкова и Олена Самбурска.

За „Дунав 8806“ най-резултатна беше Аманда Джонсън, която записа в актива си 22 точки и 18 борби. Зорница Костова се включи с 16 плюс 6 асистенции, а 15 и 10 борби регистрира Радостина Димитрова.

Въпреки загубата „Дунав 8806“ води 2:1 и при успех тази вечер ще затвори предсрочно серията.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук