Започна ремонта на Онкодиспансера

0

remont_onkodispanser_ministar40Той е на обща стойност 6 милиона и 700 хиляди лева и е по оперативна програма „Регионално развитие“.  На церемонията присъства регионалният министър Екатерина Захариева, сред присъстващите бяха още председателят на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов, кметът Пламен Стоилов и други.

Проектът предвижда ремонт на стационара, преустройство на болничните стаи, санитарните възли  и полагане на антибактериална настилка в помещенията. Ще бъде изградена и нова система за захранване с кислород и вакуум.  Сградата ще бъде изцяло санирана, ще се изгради и противопожарно стълбище, до което достъп ще има от всички стаи. Предвижда се още нова климатична и вентилационна инсталация, топлоизолация и инсталирането на соларни панели.

Най-важното нещо обаче е новата апаратура, която е жизнено необходима за болните.  Закупуването на модерна лъчетерапевтична и диагностична техника е втората част от проекта. Според управителя на лечебното заведение,  д-р Камен Кожухаров, новата апаратура ще позволи на русенския онкодиспансер да работи на европейско ниво.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук