„Дунав 8806 “ с категорична победа над „Монтана“

0

„Сините феи“ диктуваха през цялото време н двубоя. Невероятен мач през първите 20 минути направи Кристина Сантяго, която записа 31 точки в актива на тима.
През второто полувреме треньорът Георги Божков даде почивка на Сантяго, но дунавки продължиха в същия стил и 10 минути преди края те вече водеха с 30 точки за 79:49. Финалната сирена прозвуча при 96:66 за шампионките.
За русенския състав най-добра бе Кристина Сантяго, която завърши с дабъл дабъл от 42 точки и 13 борби. 16 точки и 9 борби за успеха добави Жаклин Златанова, а с 12 точки и по 5 борби и асистенции се отчете Виолина Кочева.
За Монтана 23 точки отбеляза Мария Цанкова.
„Играхме много бързо. Това е нещото, което тренирахме последните три седмици. Ние искаме да променим малко стила на игра. Чувствам, че това е голяма възможност за нас да повишим резултатността на отбора. Разбира се, оценявам факта, че „Монтана“ са без три основни контузени състезателки, те иначе са съвсем различен отбор“, каза след мача наставникът на „феите“ Георги Божков.
Старши треньорът на „Монтана“ Николай Боруков призна, че четири мача игра с шест момичета е свръхусилията на състава. „При нас е нарушен тренировъчният процес, не можем да противодействаме на никой отбор. Ще се опитаме да се върнем в играта, както се казва, в края на януари или по средата на февруари“, каза Боруков.