„Дунав 8806“ стартира със загуба в Лига Европа, изпратиха ги с аплодисменти

0

dunav8806_mersin89Решаващи за загубата на „сините феи“ бяха най вече липсата на международен опит и донякъде – липсата на шанс в няколко възлови ситуации. Не е за подценяване и фактът, че контузията на Радостина Димитрова „скъси“ допълнително скамейката, поради което наставникът Георги Божков игра мача само със 7 състезателки, докато колегата му Илдъзоглу използва всичките 10 баскетболистки, записани в тимовия лист.

dunav8806_mersin39Въпреки загубата, повече от 1000 зрители в з. „Дунав“ изпратиха любимките си с аплодисменти, заради добрата игра и проявеното старание.

Двубоят тръгна лошо за русенки. Напрежението явно бе сковало състезателките, които допуснаха турският тим да отбележи 9 безответни точки. Малко по-късно туркините дръпнаха с 14. Капитанката Зорница Костова внесе известно стабилизиране сред съотборничките си, вкарвайки 7 важни точки, за 15:22 в края на първата част.

dunav8806_mersin30Втората четвърт премина изцяло под дикторката на русенки, които стопиха преднината на съперничките си, имаха и няколко възможности да поведат, но грешки, най-вече при изпълнението на наказателните удари, позволиха на туркините да се оттеглят на почивка с преднина от 2 точки.

Второто полувреме започна с 8 поредни точки за „Дунав“ и „Сините феи“ поведоха в резултата. Последваха обаче шест минути без нито кош за русенския тим, от което „Мерсин“ не пропусна да се възползва и в края на третата част турският тим отново излезе напред.

dunav8806_mersin93В средата на последната четвърт туркините направиха силна серия и поведоха с 12 точки. Въпреки това русенки не се отказаха и намалиха на 5 точки малко повече от минута преди края, но за повече нямаше време.

Най-резултатна за русенки бе Каролин Тюрен със 17 точки, а по 14 отбелязаха Зорница Костова и Шанте Еванс, която хвана и 7 борби.

За гостите Кортни Парис направи дабъл дабъл от 15 точки и толкова спечелени борби, а Ана Лелаш добави 13 за крайния успех.