Networx Trophy по 3 трасета за любителите на високия адреналин

0

Началото на надпреварата ще бъде на пистата в кв. Средна кула. Състезанието е с три отделни трасета, а ралито е с обща дължина 270 км. В 9 ч. сутринта с масов старт от там ще потеглят участниците в „лекия“ клас „А“2. Маршрутът е по трасе с основни точки с. Червена вода, с през гората около Ново село, Смирненски, Глоджево. От там връщане към Ветово и Ястребово, след което имат 30-минутен престой в сервизния парк в с. Писанец. От там участниците в изпитанието ще потеглят към с. Костанденец, Кацелово, Кошов, Щръклево, Красен от където ще се отправят към финала в Средна кула. Очаква се последните автомобили да финишират около 18 часа.

По същото време – в 9 ч. сутринта, край с. Пиргово ще бъде даден стартът на „тежкия“ клас „Трофи“, в който са участниците с най-мощните машини. Те ще преминат по маршрут Пиргово – Мечка – Батин – Горно Абланово – Тръстеник – Пиргово. Този маршрут включва най-екстремните изпитания и за водачите, и за машините.

В 10 ч. на пистата край Ср. кула ще е началото на пролога в клас R. В 11 ч. участниците в този клас ще потеглят по трасето.

В неделния ден всички състезатели ще бъдат събрани на едно място, тъй като тогава ще бъде даден стартът на т.н. „затворен маршрут“. В района на пистата в кв. Ср. Кула участниците ще изминат 4 обиколки от по 20 км. В 10 ч. ще стартират участниците в клас R. В 11 ч. на пистата в квартала ще мирят сили участниците в клас Трофи А1 и А2.

Неделният ден също обещава много адреналин за любителите на автомобилния спорт, тъй като това е и финалът на Трофи Чалъндж България.