„Дунав мост 3“ става част от основната европейска транспортна мрежа  

0

Третият мост над Дунав, който трябва да бъде изграден в района между Русе и Гюргево, ще бъде включен в основната европейска транспортна мрежа.

Това каза министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на Форум за свързаност 2024 г. По думите му, мостът ще стане част от новия приоритетен коридор „Балтийско море – Черно море – Егейско море“, с разширение до Украйна и Молдова.

Коридорът ще осигури връзка между трите морета и ще развие комбинираните товарни и пътнически транспортни потоци, допълва министърът, който взе участие във Форум за свързаност 2024 г. в Бургас. По думите му в контекста на променената геополитическа обстановка, е необходимо заедно с Румъния и Гърция, България да работи активно за подобряване на шосейната и железопътната свързаност в посока Север – Юг, което да даде възможност за бързо и сигурно преминаване на очаквания голям по обем трафик.

„В контекста на променената геополитическа обстановка, е необходимо заедно с Румъния и Гърция, да работим активно за подобряване на шосейната и железопътната свързаност в посока Север – Юг, което да даде възможност за бързо и сигурно преминаване на очаквания голям по обем трафик“, каза министърът. Той посочи, че транспортната свързаност е един от най-важните елементи на интеграцията. По думите му, коридор 8 ще има значителна роля за свързването на Черно и Адриатическо море, като пристанището в Дуръс ще служи като стратегическа връзка между италианските пристанища на Адриатика и българските пристанища на Черно море.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук