„Танцуваща река“ събра близо 750 деца в Русе

0

Близо 750 деца от 4 до 20-годишна възраст от България и Румъния взеха участие в 17-ото издание на Международния танцов фестивал „Танцуваща река“, който се проведе през уикенда в Русе.

Фестивалът включва стиловете съвременни танци, джаз танц и contemporary, танцово шоу, MTV шоу и тематичен танц, улични танци и хип-хоп, класически балет и характерни танци. Участниците се състезават в 4 възрастови групи и в категориите „соло“, „малка група“ и „голяма група“.

Жури на конкурса бяха Мария Касабова – солист в балет „Арабеск“, хореограф и режисьор, Станислава Спасова – педагог и хореограф в НУИ „В. Стоянов“ и балетен артист към Държавна опера Русе, Антон Иванов – репетитор на балета към Държавна опера Русе и преподавател в НУИ „В. Стоянов“, Весела Василева – примабалерина на Русенския балет, Ирена Барбукова – солист в балета на Държавна опера Русе, и Петя Димитрова – хореограф и танцов съдия.

Фестивалът „Танцуваща река“ има за цел да популяризира танцовото и балетно изкуство сред децата и младежите, да стимулира и развива таланта и артистичността им и да им даде възможност за нови контакти и изяви. Организаторите се стремят да възпитават младите в дух на уважение и любов към танцовото изкуство и да съхраняват неговата уникалност.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук