„Дунав“ пътува близо денонощие до Павлодар

0
28
Футболистите на „Дунав“ ще пътуват близо денонощие

Футболистите на „Дунав“ ще трябва да пътуват близо денонощие за първия си мач от Лига Европа.

Това са изчислили колегите от радио Гонг. Пътуването на „светлосините“ ще продължи над 15 часа, пред които ще изминат над 4300 км. Както ТВН вече съобщи, вчера сутринта футболистите потеглиха към казахстанския град Павлодар, където от 17 часа утре ще излезе в първия си мач в евротурнирите от 42 години насам.

Първият преход, е с автобус до Истанбул дължината на „етапа“ е 566 км. От турския мегаполис тимът лети до столицата на Казахстан Астана. Разстоянието е 3420 км., времетраенето на пътуването около 5 часа, за да се вземат 3420 км. пътешествието ще приключи с полет от Астана до Павлодар – около 400 км., като полетът е около час.

Така късно през нощта „Дунав“ вече трябва да е в Иртиш, а в четвъртък ще играе първи мач в Европа от десетилетия насам.

Както ТВН вече съобщи, любителите на футбола от Русе ще могат да наблюдават двубоя на видеостена в специално изградена фен-зона в Парка на младежта. Абонатите на „Нетуоркс България“ ще могат да го гледат на телевизионните приемници в домовете си в програмата на телевизия ТВН, която притежава правата за излъчването. Любителите на футбола от страната и чужбина ще имат възможност да следят развитието на двубоя пряко в интернет на сайта tvn,bg

Пътуванията за русенски отбори в Европа винаги са доста сложни, преди време дамският баскетболен тим на Дунав също пътуваше с дни за мачовете си срещу руски и други тимове в Еврокъп.