„Дунав“ ще гони победа срещу „Верея“

0

„Дунав“ ще гони победа в предстоящия в неделя двубой с „Верея“ от 9-ия кръг на Първа професионална лига.
Това заяви пред журналисти Цветомир Младенов, на когото са възложени функциите на подалия оставка в началото на седмицата Малин Орачев. Двубоят е от 15.00 часа на стадион „Трейс Арена“ в града на липите.
„Нормално е да има напрежение в мен, все пак нося някаква отговорност за предстоящия мач, който се оказва доста важен за „Дунав“. И в самия отбор има напрежение, което е съвсем нормално. През седмицата се опитахме да работим най-вече в психологически аспект и мисля, че се получава. Надявам се в неделя да стигнем до победата. Това е единственият резултат, който ни устройва. Всичко останало ще бъде провал“, каза младият треньор.
„Аз осъзнавам каква отговорност нося. Да водиш отбор от Първа лига е много високо ниво и колкото и да се опитвам да си мисля, че мога да се справя – има известна доза неувереност. Но определено през последните четири дни работих с цялото си сърце и душа. Същото ще бъде и до неделя. Надявам се да постигнем максималния резултат, а и игрово да бъдем по-добрия отбор“, добави Младенов.
По думите му, макар и незначителни, ще има промени и в стартовия състав, и в постройката на игра. Те обаче нямало да бъдат значителни.
„С предишния старши треньор работехме заедно и имахме виждания, които ни съвпадаха. Не мисля, че трябва да се правят толкова промени. Просто отборът трябва да превъзмогне тази психическа натовареност, която идва от негативните резултати. Те самите трябва да повярват, че са добри футболисти, нещо в което аз не се съмнявам. Трябва да излезем от тази дупка заедно“, аргументира се Младенов.
„Отговорността за всяко едно решение е изцяло моя. Не искам да прехвърлям отговорност на други хора. В неделя замисълът за мача, стартовият състав и тактиката са моя отговорност. Това нещо не ми е чуждо. След напускането на Веселин Великов също водих три мача и тренировъчния процес. Не съм очаквал такова уважение и себераздаване от страна на футболистите към тренировъчния процес, към мен и към колегите ми“, каза още Цветомир Младенов.
Поради вирусно заболяване извън групата остава Александър Александров, като се очаква той да бъде на линия за сряда, когато е мачът за Купата на България срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица). Извън разширения състав за срещата с „Верея“ остават Дуда и Преслав Петров.