Григор Димитров поведе Европа срещу останалия свят

0
Димитров отказа участие

Григор Димитров изведе напред в резултата тима на Европа в демонстративния турнир по тенис в Чикаго „Лейвър къп“, наричан още Европа срещу останалия свят.
В първия мач от надпреварата, в която най-добрите тенисисти от Стария континент срещат най-добрите играчи от останалата част на света, българинът се наложи с 6:1, 6:4 над американеца Франсес Тиафо.
Срещата в „Юнайтед Сентър“ продължи само 66 минути, но предложи доста атрактивни моменти.
Мачът започна отлично за Димитров, който направи ранен пробив и поведе с 3:0 гейма. Малко по-късно българинът реализира и втори пробив и така спечели първата част за едва 26 минути.
Доста по-равностойна бе втората част на мача. В нея 20-годишният Тиафо показа доста по-добра игра. Особено впечатляващо бе едно от разиграванията в седмия гейм. То бе наистина изключително и най-дългото в мача (37 удара), като Димитров се защитаваше изключително, но все пак отиде на сметката на неуморимия Тиафо.
В решителния момент, при 4:4 гейма, американецът допусна да загуби подаването си и след това Димитров нямаше никакви проблеми да затвори мача на свой сервис.

„Първият сет беше много хубав, играх много чисто и се възползвах от правилно подбраните удари. Невероятно е Федерер и Джокович да са в моето поле и да ме подкрепят, беше странно и приятно, защото обикновено са от другата страна на корта. Дано всички да се наслаждават на това събитие”, каза Димитров след мача.