„Дунав“ тръгва за победа срещу „червените“

0
40
„Дунав“ излиза

Двубоят ще започне в 21:15 ч. на „Лудогрец Арена“ в Разград.

До момента „драконите“ са водачи в класирането с актив от 13 точки, а ЦСКА-София е само с 3 по-малко.

Проблем в лагера на русенския тим предизвика паузата за националните отбори, която наложи и по-дълго отсъствие на младежкия национал Юлиан Ненов, таджикистанците Искандар Джалилов и Нуриддин Давронов, както и намакедонеца Дарко Стоянов. Въпреки това треньорският щаб се потруди сериозно за подготовката на футболистите за предстоящото дерби.

„Хвърляме се за победа. ЦСКА-София е с нов треньор, привлече и нови класни футболисти през паузата. Това ни затруднява при проучването, но смятам, че имаме своите шансове и ще ги преследваме до край“, сподели пом. треньорът Веселин Великов.

„Добрият старт до момента носи повече настроение в отбора. Наясно сме с класата на съперника, но се надявам да стане добър мач и да победим“, сподели от своя страна русенският капитан Диян Димов.

„Възпитаникът съм на школата на ЦСКА. Може да се каже, че заради това е по-специален мача за мен. Много искам обаче да вкарам гол и да победим“, коментира Юлиан Ненов.

Очаква се за срещата да има сериозно преселение от Русе към Разград. През седмицата бяха продадени над 2 500 билета. Има организиран транспорт, които се очаква да потегли с колона от зала „Дунав“ в Русе в 19 ч. за Разград. Органите на реда също са взели сериозни мерки за гарантиране на сигурността около и в „Лудогорец Арена“, като ще бъдат затворени няколко улици, а контролът на входа на стадиона ще е много стриктен.