Екип на Общината и РИОСВ ще проверява сигнали за замърсяване на въздуха

0
36
Експертите от БАН

Това предложение са направили от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе към общинската администрация, във връзка със зачестилите сигнали за неприятни миризми над града. Екипите ще следят най-вече централните части на града, района около Руското консулство, ЖП гарата и Централен кооперативен пазар, откъдето най-често има сигнали за замърсяване на въздуха.

Експерти на РИОСВ извършват обходи в извънработно време по повод подадените сигнали, допълват от екоинспекцията. Те се извършват през нощта от специалисти в направленията „Въздух“ и „Отпадъци“ в районите на сигналите и промишлените зони.

Извънредни проверки се извършват на промишлени обекти от Индустриален парк, Източна промишлена зона и централната градска част на гр. Русе. Те са разпоредени от директора на РИОСВ-Русе по повод постъпилите сигнали за неприятни миризми. По повод сигналите за замърсяване на въздуха и последвалото писмо на кмета на общината Пламен Стоилов от инспекцията допълват, че при извънредните обходи на дежурния екип е установено, че органите на Пожарна безопасност и защита на населението извършват гасене на множество локални пожари в района на бул. „България“.