„Дунавско сияние“ обяви победителите в конкурса за най-креативна валентинка в Русе

0

120   картички – валентинки, по повод празника на Свети Валентин – Деня на влюбените, измайсториха участниците в петия общоградския конкурс за най-креативно послание за любовта и приятелството, съобщиха на страницата си във ФБ организаторите от СНЦ „Дунавско сияние“ и Онлайн магазин „Пифчо“.

Дизайнерският екип на „Ауреа Артис“ – магазин за артистични и ръчно изработени подаръци, който оценява картичките, присъди първо място на Сибел Ромеова от ПГ по облекло „Недка Иван Лазарова“. Втори в арт надпреварата е Мартин Йорданов-отново ученик от ПГ по облекло. Трето място си поделят осемгодишните Вяра Маринова от творческата работилничка за Валентинки към Двореца на децата и Сияна Славова от КСУДС „Еквилибриум“. Специалният приз „Най-добър от най-добрите“ или „Best of the Best“ за най-оригинална картичка за любовта и приятелството се присъжда на Боримир Радев – 5 кл. от СУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ“.

Журито определи и още две награди за най-малък и най-възрастен участник в конкурса, като призовете тази година отиват съответно при тригодишния Дамян Темелков от Двореца на децата и 89-годишната Снежинка Чакърова от Дом за стари хора „Възраждане“.

СНЦ „Дунавско сияние“ ще връчи допълнително една индивидуална и една комплексна поощрителна награда. Индивидуалният приз получава Румяна Тодорова от ЦНСТМУ „Любов“ за творческото и постоянство в конкурса, а груповата награда отива при сръчните майстори от Защитено жилище при ЦПЗ – Русе, които за първи път се включват в арт надпреварата. Освен това те са изработили и красиви Валентинки като подарък за победителите.

Кулминация на инициативата ще се бъде утре, 14 февруари /вторник/ от 14.30 ч. пред Дървото на влюбените пред Доходното здание, което ще “разцъфне”с уникално направените Валентинки. Тази година благодарение на DJ Groovy /Георги Дамянов/ участниците в своеобразния флашмоб на любовта ще се потопят и в музикален микс от любовни шлагери.

По традиция всеки русенец, присъединил се към събитието, ще получи от инициаторите индивидуално послание за любовта и приятелството.

зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук