Два балетни спектакъла представя Русенската опера

0

Два балетни спектакъла могат да видят тази вечер русенци и гостите на града на сцената на Русенската опера.

Почитателите на Терпсихора ще могат да се насладят на „Ромео и Жулиета“ и „Полет към светлината“. Спектаклите ще бъдат на Голямата сцена на Доходното здание.

„След близо три десетилетия прекъсване на традицията, русенската балетна трупа ще се представи в ансамбъл с оркестъра на Държавната опера в Русе“, подчертават организаторите.

Диригент ще бъде маестро Димитър Косев, който за първи път ще дирижира балетен спектакъл. По думите му това е огромно предизвикателство, но е убеден, че ще се получи истински музикален празник.

В ролите на Ромео и Жулиета ще дебютират Цветелина Катрин Иванова и бразилецът Тиаго Виктор. Във втората част – „Полет към светлината“, участва целият балетен състав.

Хореографията и режисурата на балетната постановка по музика на Чайковски „Ромео и Жулиета“ и на едноактния балет „Полет към светлината“, който преминава през различни музикални стилове на произведения от любими композитори – Росини, Чайковски, Масне, Гершуин и Пиацола, са дело на Силвия Томова. Художник на декора и костюмите е Салваторе Русо, балетмайстор е Марияна Захариева, а художествен ръководител на балетната трупа е Весела Василева.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук