Два договора за АМ Русе – В. Търново вече са подписани, пари за ремонт на съществуващия път няма

0

Два договора за изграждане на магистралата Русе – В. Търново вече са подписани. Такъв отговор е получил от Министерството на регионалното развитие и благоустройството русенския депутат от БСП Иван Иванов.

Подписаните договори са за участъка от Русе до Бяла на стойност 876 525 милиона лева и за обход на град Бяла на стойност 660 425 милиона лева. Сроковете за изпълнение са съответно 5 години и десет месеца и 5 години. Проектът е влязъл в сила на 3 ноември.

За съжаление, ремонт на настоящото трасе на пътя Русе — Бяла не се предвижда.

Предприети са мерки за намаляване на пътно-транспортния травматизъм в участъка. Със заповед на председателя на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ е била сформирана междуведомствена работна група, в която участват и представители на Агенция „Пътна инфраструктура”. Задачата й е да извърши обследване и анализ на всички фактори, които са предпоставка за настъпването на пътнотранспортни произшествия в участъка от гр. Русе до гр. Велико Търново и да бъдат предложени мерки за намаляване на пътнотранспортния травматизъм в отсечката, пише в отговора на МРРБ до народния представител.

„Ще продължа да задавам въпроси, защото такъв път се нуждае от непрестанна поддръжка“, е позицията на Иван Иванов.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук