Оправдание: COVID кризата забавила ВиК-проекта в Русе

0

Причината за забавянето на ВиК проекта в Русе е COVID кризата и забавени доставки. Такъв, по думите му отговор получил народният представител от БСП Иван Иванов след питане по темата към регионалния министър Иван Шишков.

От МРРБ са допълнили, че в частта „Реконструкция на ВиК мрежа в централната градска част“ проекта е изпълнен на 70%, а реконструкцията на главните и второстепенните водопроводни клонове, е едва 40%.

Иванов сподели, че и от самото министерство са признали за забавянето на проекта. Той подчерта, че отговорността за изпълнение на този проект е на Регионалното министерство и на бенефициента ВиК Русе. Регионалният министър е гарантирал, че всички дейности, които се извършват към момента се изпълняват с необходимото качество, вземат се необходимите лабораторни проби по отношение на изпълнението на изкопите, монтирането на тръбите и асфалтовите настилки.

БСП ще настоява за отпускане на средства от държавата за цялостното асфалтиране на улиците след приключване на ремонтните работи, каза още Иванов.

Най-добрата агенция за подбор на персонал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук