Двама наркодилъри се споразумяха с прокуратурата за по-леки присъди

0
265
Върховният административен съд

Двама наркодилъри се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата, съобщиха от Окръжния съд в Русе.

Съгласно споразумението, А. А. и С. С. се признават за виновни в това, че в периода 01.-13.08.2018 год. са придобили и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин и метилендиоксиметамфетамин.

А. А. се признал за виновен и по още едно обвинение, а именно, че в периода 01.-13.08.2018 год. в гр. Русе, придобил от неустановено лице и държал газов пистолет, калибър 9 мм, със заличена марка, конструктивно променен, годен да произвежда единични изстрели, и 5 бр. патрони.

Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу двамата. А. А. приел да му бъдат наложени отделни наказания за двете престъпления, които се групират и се налага едно общо, по-тежкото от тях. За закононарушенията си той получава присъда , „лишаване от свобода“ за срок от две години при първоначален строг режим и „глоба“ в размер на 5000 лв.

С. С., който не е осъждан до момента, ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години с петгодишен изпитателен срок и „глоба“ в размер на 5000 лв.

Към наказанието на  А. А. се присъединява е наказанието по предходно осъждане от една година лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от три години, в който изпитателен срок са извършени деянията по одобреното споразумение.

Окръжен съд – Русе постанови това наказание да бъде изтърпяно от А. А. отделно от наложеното по споразумението наказание при първоначален строг режим.